HB agenda

Agenda 2017-2018

 

Wij organiseren allerlei activiteiten. Soms samen met andere partijen en soms ook niet. We hebben in ieder geval een enorm netwerk opgebouwd, van ouders, leerkrachten, (ortho)pedagogen, psychologen en onderwijskundigen. Al deze mensen zetten wij in om workshops te geven, om teamscholingen te verzorgen en om onderhoudende HB-cafés te organiseren. Alles om u te voorzien van de broodnodige informatie.

 

 

 

HB058 activiteitenprogramma 2017 - 2018

 

Het schooljaar is weer begonnen en dat houdt in dat wij ook weer van start gaan. Vliegend van start gaan, mogen we wel zeggen, want de afgelopen weken hebben we veel tijd gestoken in de het ontwikkelen van boeiende kenniscolleges, interessante bijeenkomsten en leerzame intervisiegroepen. Wat staat er voor komend schooljaar op stapel?

 

Pluskracht-intervisiegroep

 

Data: 15 november 2017, 17 januari, 7 maart, 11 april, 30 mei 2018 (afgerond)

Lesgeven aan de plusklas is leuk, uitdagend en op sommige vlakken heel anders dan lesgeven aan een reguliere klas. Soms is het best ingewikkeld: de leerlingen hebben andere behoeftes en jij hebt niet altijd iemand in de buurt om mee te overleggen. Je ‘reguliere collega’s’ willen je wel helpen, maar hebben soms niet genoeg kennis van meer- en hoogbegaafdheid om je nieuwe inzichten te verschaffen of om een concreet antwoord op je vraag te geven.

 

Ouder-intervisiegroep

 

Data: 25 januari, 8 februari, 22 maart en 12 april 2018 (afgerond)

Veel ouders hebben behoefte aan ‘sparren’ met andere ouders. Niet zo gek, want jouw kind functioneert anders dan het gemiddelde kind. Daarom hebben we een intervisiegroep voor ouders in het leven geroepen: hier kun je sparren, kennis en ervaringen delen en opvoeduitdagingen bespreken.

 

 

Kenniscolleges 2018 o.a. over:

 

• Sensorische informatieverwerking:

Ergotherapeute Angela Rozema vertelt ons alle ins & outs van sensorische informatieverwerking: het verwerken van prikkels (geluiden, geuren, aanrakingen) in relatie tot de motoriek van hb-kinderen.

 

• De nieuwe WISC-V:

Orthopedagoge Jellie de Boer komt ons weer verblijden met haar kennis over de nieuwe intelligentietest, de WISC-V.

 

Relevant lesaanbod voor hb-kinderen:

Daarnaast zijn we bezig om een avond te organiseren in samenwerking met Sjoukje Dijkstra, ervaren plus-klas leerkacht, die ingaat op wat relevante lesstof is voor hb-kinderen op een reguliere school en wat een plusklas voor hen zou kunnen betekenen.

 

Interesse? Houd dan de agenda en/of de nieuwsbrief in de gaten voor de exacte data van deze boeiende kenniscolleges in 2018! Je kunt je natuurlijk ook alvast aanmelden, onder voorbehoud van de data. Kun je niet, halen we je weer van de lijst af en anders heb je in ieder geval vast een plaatsje gereserveerd! Aanmelden kan via info@hb058.nl

 

 

 

Afgeronde activiteiten HB058 in 2017:

 

Kenniscollege: De charme van het opvoeden van een hoogbegaafd kind

 

Data: 16 & 30 maart en 13 april 2017 (afgerond)

 

Een hoogbegaafd kind staat anders in het leven dan de meeste andere kinderen. Dat maakt het opvoeden soms ingewikkeld; jouw kind reageert anders, voelt prikkels intenser en lijkt andere ideeën, normen en waarden te hebben. Kortom, een kind met een geheel eigen kijk op de wereld.

 

In drie vrolijke, leerzame en gezellige bijeenkomsten gaan we in op de ontwikkeling van baby t/m puber. We geven theorie, concrete tips en praktijkvoorbeelden, én we creëren genoeg ruimte om ervaringen te delen en te leren van elkaar.

 

Misschien geeft deze quote, van een ouder die vorig jaar de cursus bij ons volgde, de waarde van de bijeenkomsten wel het beste weer: ‘Heerlijk om nu eens te kunnen praten met ouders die voor dezelfde opvoeduitdagingen staan als ik. En wat fijn om achtergrondinformatie te krijgen en nieuwe inzichten op te doen!’

 

Pluskracht-intervisie: deel je kennis en ervaring

 

Data: 9 november 2016, 18 januari, 15 februari, 12 april en 14 juni 2017 (afgerond)

 

Lesgeven aan de plusklas is leuk, uitdagend en op sommige vlakken heel anders dan lesgeven aan een reguliere klas. Soms is het best ingewikkeld: de leerlingen hebben andere behoeftes en jij hebt niet altijd iemand in de buurt om mee te overleggen. Je ‘reguliere collega’s’ willen je wel helpen, maar hebben soms niet genoeg kennis van meer- en hoogbegaafdheid om je nieuwe inzichten te verschaffen of om een concreet antwoord op je vraag te geven.

 

Deel je kennis, ervaring en professionaliteit

Heb jij behoefte om af en toe te sparren met andere plusklasleerkrachten? Om samen een project op te zetten waar je eigen klas te klein voor is? Om informatie te delen, kennis uit te wisselen en te groeien in je professionaliteit?

 

 

 

 

 

Agenda