HB activiteiten
HB058 kenniscentrum hoogbegaafdheid Friesland


Workshops, coaching & scholing


Wij organiseren verschillende evenementen, om u zo goed mogelijk van gevarieerde informatie te voorzien en om u desgewenst in contact te brengen met andere geïnteresseerden.

 

  • Workshops: deze duren ongeveer anderhalf uur en zijn geschikt voor een breed publiek: ouders, leerkrachten, familieleden en andere belangstellenden. Het doel van deze bijeenkomsten is bewustwording. In anderhalf uur kunnen we een onderwerp niet volledig uitdiepen, maar we kunnen u wel voorzien van interessante basiskennis over het desbetreffende onderwerp. Soms bieden we een serie van meerdere workshops aan: dan gaan we dieper op de materie in; voor als u van de hoed en de rand wilt weten.

   

  • Coaching: Coaching: dit zijn individuele trajecten, waarin we in overleg met u een volledig maatwerkpakket aanbieden. De coaching kan gericht zijn op uw kind, en/of op u als ouder. We beginnen daarom altijd met een intakegesprek, om helder te krijgen waar u precies behoefte aan heeft. Daarna kunnen we desgewenst:
  • fungeren als sparringspartner;
  • u voorzien van de informatie die u nodig heeft;
  • mee naar gesprekken op school;
  • uw kind observeren;
  • uw kind begeleiden, o.a. op het gebied van leerstrategieën.

 

  • Teamscholingen: in het kader van passend onderwijs zijn scholen verplicht om ook deze categorie leerlingen te voorzien van onderwijs op maat. Maar wat is dat dan, passend onderwijs? Hoe geef je dat vorm, als er binnen het team eigenlijk maar weinig kennis over hoogbegaafdheid is? Wij bieden teamscholingen, zo uitgebreid of compact als u wilt. Als uw team behoefte heeft aan een middag basistraining, dan doen we dat. Bent u toe aan een vervolgstap en wilt u informatie over specifieke onderwerpen, zoals onderpresteren, hoogbegaafdheid en Asperger, hoogbegaafdheid en dyslexie, beelddenken of mindsets, dan bent u ook bij ons aan het goede adres. Vanwege ons uitgebreide netwerk, hebben wij voor ieder onderwerp wel een specialist klaarstaan. We komen bij u op school, of we regelen een externe lokatie voor u. In overleg is vrijwel iedere invulling mogelijk! 


Klik hier voor de agenda!