HB agenda

Agenda 2022-2023


Wij organiseren allerlei activiteiten. Soms samen met andere partijen en soms ook niet. We hebben in ieder geval een enorm netwerk opgebouwd, van ouders, leerkrachten, (ortho)pedagogen, psychologen en onderwijskundigen. Al deze mensen zetten wij in om workshops te geven, om teamscholingen te verzorgen en om onderhoudende HB-cafés te organiseren. Alles om u te voorzien van de broodnodige informatie.   
HB058 activiteitenprogramma 2022 - 2023


Het schooljaar is weer begonnen en dat houdt in dat wij ook weer van start gaan. Wat staat er voor komend schooljaar op stapel?


Pluskracht-intervisiegroep


Data: 2 november 2022 - 11 januari - 8 maart - 12 april - 17 mei 2023 (allemaal woensdagen)


Voor het zevende jaar op rij organiseert HB058 een pluskracht-intervisiegroep, speciaal voor leerkrachten die lesgeven in een plusklas. Want lesgeven in een plusklas is leuk, uitdagend en op sommige vlakken heel anders dan lesgeven aan een reguliere klas. Soms is het best ingewikkeld: de leerlingen hebben andere behoeftes en jij hebt niet altijd iemand in de buurt om mee te overleggen. Je ‘reguliere collega’s’ willen je wel helpen, maar hebben soms niet genoeg kennis van meer- en hoogbegaafdheid om je nieuwe inzichten te verschaffen of om een concreet antwoord op je vraag te geven.


De Pluskracht-intervisiegroep

Daarom hebben wij zeven jaar geleden de Pluskracht-intervisiegroep in het leven geroepen. Je maakt kennis met andere plusklasleerkrachten in Leeuwarden en omgeving. Je bouwt een netwerk op zodat je sneller advies kunt vragen en onderling informatie kunt delen.

En dat is belangrijk: op die manier vergroot je je kennis en professionaliteit.


Wat gaan we doen?

Tijdens de eerste bijeenkomst inventariseren wij gezamenlijk thema’s die nader uitgewerkt zullen worden tijdens de intervisie-avonden. Daarna gaan wij praktisch aan de slag, bijvoorbeeld door gezamenlijk een product te ontwikkelen of materialen uit te wisselen. Er is genoeg ruimte om vragen te stellen en te discussiëren.


De intervisiegroep staat onder de professionele begeleiding van Sjoukje Dijkstra, plusklasleerkracht van de BMS. Zij heeft jarenlang ervaring in het lesgeven aan plusklassen.


Tijd: 19.30 – 21.00 uur (op avonden, zodat je lessen niet in het geding komen)


Je investering: € 225 voor vijf bijeenkomsten, inclusief materialen, koffie, thee, water en lekkers!


Locatie: in Leeuwarden - Wergeasterdyk 58 - 8941 ZX LeeuwardenMeld je gelijk aan, door een mail te sturen naar info@hb058.nl


Interesse? Houd dan de agenda en/of de nieuwsbrief van HB058 in de gaten voor de exacte HB058 activiteiten in 2022-2023!