HB bibliotheek

Zoekt u (h)erkenning, informatie of activiteiten?


Er zijn genoeg boeken geschreven over hoogbegaafdheid. Om het u makkelijk te maken, hebben wij ze alvast in categorieën verdeeld: onderwijs, ouders en belangstellenden en jeugd. Daarnaast hebben we (hieronder) een overzicht voor u gemaakt van de belangrijkste vereningingen op het gebied van hoogbegaafdheid. U kunt klikken op de namen, dan komt u gelijk bij de betreffende verenigingen uit.

 

Onderaan staan ook nog een paar titels van tijdschrijften vermeld, die zeker de moeite van het lezen waard zijn. Voor deze tijdschriften geldt ook: als u erop klikt, komt u gelijk bij de website van het betreffende tijdschrift uit.

 

Onze literatuurlijsten openen in een aparte pagina. Klikt u op het boek van uw keuze, dan wordt u doorgelinkt naar de website waarop het boek te koop is. Hier vindt u meer informatie en u kunt het boek desgewenst gelijk bestellen.


Ouderverenigingen:
Christelijke vereniging voor ouders van hoogbegaafde kinderenVereniging van en voor ouders van hoogbegaafde kinderenInternationale organisatie van en voor zeer intelligente mensenFederatie van verschillende regionale HINT verenigingen. De lokale HINT-verenigingen komen op voor de belangen van het hoogbegaafde kindSamenwerkingsverband van drie belangenverenigingen: Pharos, HINT Nederland en ChoochemForum over en voor hoogbegaafde kinderen

Tijdschriften:
Over hoogbegaafde kinderenMagazine over (hoog)begaafde kinderenWord (eigen)wijzer over kinderen